page_image

Rhizoactive

Rhizoactive е течно органско биоактивно ѓубриво кое има големо влијание врз развојот на кореновиот систем. Големите количини на : хумусни и фулво киселини, коензими, витамини, екстракт од морски алги, цитокинини, индолокси киселина, амбцисик, му дава голем ефект врз развој на коренов систем особено по расадување. Исто така се препорачува по инфекција на почвата од фитопатогени болести и штетници,во смисол на регенерирање на кореновиот систем. Исто така Rhizoactive помага воразвој на полезната микро флора во почвата, комбинирано со водорастворливи минерални Ѓубрива и микроелементи ја подобрува искористеноста и абсорција на хранливите материи.

Состав:

 • Азот( амиден)-6%
 • Хумусни и фулво киселини- 6.5%
 • Екстракт од морски алги (Асцопхѕллум нодосум) -12.5%
 • Карбохидрати;
 • аминокиселини,
 • коензими;
 • витамини (Б1, Б2, Б6, Ц, Е);
 • фолна киселина;
 • ниасин;
 • иноситол- 5%

Апликации:

 • Зеленчук (на отворено или во фолија):
  Прво прскање :100-150 мл во 100 л вода, седум дена по расадување,
  второто прскање е со истата концентрација во интервал од 10 дена. При наводнување дозата е 10-15 л за хектар и тоа веднаШ по расадување.
 • Овошје и винова лоза:
  20-30 мл за секое дрво веднаш по садење. Компатибилност е компатибилно со пестицидите, освен на база на алуминиум.

Пред употреба да се направи проба на мало.

« врати се назад

Наши Партнери