page_image

HyperPhos 570

Ова е течно минерално ѓубриво кое е составено од голем број на макро и микро елементи, каде што фосфорот е доминатен. Квалитетниот комплекс на овие елементи овозможуваа негова примена кај сите земјоделски култури каде се јавува дефицит од некои овие елементи. Особено е добар да се примени во процес на создавање на цутовите, кореновиот систем, квалитетно цутењре и др.

Поврзаноста на овие елементи со витамините, аминокиселините, биоактивни елементи му дава уште поголема улога во голем број на биохемиски процеси кај растенијата.

Состав:

 • Амиден азот - 5%
 • Магнезиум - 0.1%
 • Фосфор - 70%
 • Бакар - 0.01%
 • Магнезиум - 0.5%
 • Бор - 0.001%
 • Железо - 0.1%
 • Молибден - 0.003%

Примена: 

 • Генерална доза:
  Фертиригација: 1-3 л/1000 м2
  Фолијарно: 200-400 мл/100 л вода
 • Лубеници, дињи, краставици:
  Фертиригација: 1-2 л/1000 м2
  Фолијарно: 200-300 мл/100 лит. вода
 • Домати, пипер, компир:
  Фертиригација: 2-3 л/1000 м2
  Фолијарно: 200-300 мл/100 лит. вода
 • Овошје, винова лоза:
  Фертиригација: 1-2 л/1000 м2
  Фолијарно: 200-300 мл/100 лит. вода
« врати се назад

Наши Партнери