page_image

Chelan B/Zn

Ова е ѓубриво кое содржи два хемиски елементи, хелатен цинк и органо-минерален бор, е доста поволно да се користи во подобрување на цутовите, а и кај сите други ситуации каде има недостик на овие елементи.

Примена:

 • Генерална доза:
  Фертиригација: 100-300 мл/1000 м2
  Фолијарно: 200-300 мл/100 л вода
 • Овошје:
  Фолијарно:
  1-ва апликација 200-300 мл/100 л вода, пред цветање,
  2-ра апликација150-200 мл/100 л вода по појава на плодовите
 • Винова лоза:
  Фолијарно:
  1-ва апликација 200-300 мл/100 л вода, пред цветање( по појава на првите 3-4 листови )
  2-ра апликација 200-300 мл/100 л вода по појава на гроздаците.
 • Домати, краставици:
  Фертиригација: 100-300 мл/1000 м2
  Фолијарно: 100-200 мл/100 л вода.
 • Лиснати зеленчук (салата, карфиол, броколи):
  Фолијарно: 200-300 мл/100 л вода во повеќе наврати по расадувањето.

Состав:

 • Бор - 3%
 • Цинк - 2%
« врати се назад

Наши Партнери