page_image

Calcibor

КАЛЦИБОР е високо концентрирано минерално ѓубриво кое во својот состав содржи голема содржина на калциум и бор, како и потребниот биоген елемент цинк. Поради присуството во поголема концентрација на овие важни хемиски елементи, при негова редовна примена кај растенијата доведува до спречување или корекција на веќе настанатите промени од недостаток на овие важни елементи за растенијата. 

Хемиски состав: Бор (В) растворлив во вода -2%; Цинк (Zn) -0,2%;Калциум (СаО) растворлив во вода -10%

 

Дозирање, начинот и времето на примена

Култури

Дозирање

Број и време на

апликации

Јаболка, круши, праски, кајсии, цреши, агруми грозје

фолијарно

200-300 ml/hl

 

Фертиригација 1литар на 1 декар

3-5 апликации пред цветање, по плодоносење,за време на  развој на плодовите

Маслинки

2-3 апликации пред цветањето, за време на развојот на плодовите

Домати, пиперки, модар патлиџан  краставици, дињи, лубеници, јагоди

3-4 апликации повторува на секои 21 дена, почнувајќи од првото цветење

Лиснати хортикултурни култури

2-3 апликации дистрибуирани во текот на целиот циклус

Цвеќиња и украсни растенија

2-3 апликации дистрибуирани во текот на целиот циклус

« врати се назад

Наши Партнери