page_image

Amino Fe

Amino Fe е течно минерално ѓубриво кое поради поголемиот процент на железо кое се наоѓа во хелатна форма, а и содржината на азот и Л- амино киселина го прави одлично при појава на хлороза. Пожелно е да се примени минимум 5-6 пати во интервали од 10-15 дена.

Примена:

при фолијарна апликација е 200-250 мл во 100 л вода, а при наводнување 10-20 л за хектар.

Состав:

  • азот- 6%,
  • железо-5%
« врати се назад

Наши Партнери