Специјални мини пакувања за исхрана на растенијата во цвеќарството и градинарството

page_image

Red line

Микроелементи (EDTA)*

Азот ( N ) 11%                                          Железо (Fe) 0,03%

Фосфор ( P2O5)  40%                             Манган (Mn) 0,01%

Калиум ( К2О)  11%                                  Цинк (Zn)0,02%

                                                                     Бакар (Cu) 0,001%       

                                                                          Бор ( В) 0,01%

                                                                  Молибден(Мо)0,001%

 

Тешки токсични метали (Pb, Cd, Cr)   нема

 

Упатство за употреба :

 5 гр. од Red lineсе раствара во 1,5 Л вода. Поради високата содржина на фосфор ѓубрето се препорачува кај растенија кои имаат акутен дефицит од фосфор во цвеќарството и градинарството.

« врати се назад

Наши Партнери