Специјални мини пакувања за исхрана на растенијата во цвеќарството и градинарството

page_image

OLIGOMIX

Оваа ѓубре е избалансирана мешавина на микроелементи : B, Cu, Fe, Mn, Mo и Zn. Oligomix се применува кога ќе се појават првите симптоми на недостаток и повторување на третманите се до нивно исчезнување. Ѓубрето може да се применува кај сите земјоделски култури.

Ѓубрето се применува  фолијарно преку лист. Начин на употреба: 100 гр во 100 L вода.

Хемиски состав : Бор (В) -1,2%; Бакар (Сu)- 0,10%; Железо (Fe) -4%; Maнган (Мn)-1,5%  Молибден(Мо)- 0,1%; Цинк (Zn)- 2%

« врати се назад

Наши Партнери