page_image

Nutrigold NPK 4-6-48 + TE

Oва е целосно растворливо кристално-минерално ѓубриво со доминантна калиумова компонента. Поради доминантноста на овој елемент го прави прикладно ова ѓубре за употреба кај сите земјоделски култури, особено во втората фаза на развој кај растенијата (при плододавање). Доза на примена при наводнување е 20-25kg/hа,а фолијарна апликација изнесува 200-400gво 100Lвода.

« врати се назад

Наши Партнери