page_image

Nutrigold NPK 18-9-27 + TE

Oва е целосно растворливо минерално ѓубриво со доминантна калиумова компонента, но исто така содржи и поголем процент на азот. Влијае на миграцијата и прераспределбата на елементите во растението. При фолијарна апликација се применува во доза од 200-400g во 100L вода, а при фертиригација (наводнување) дозата е 20-25kg/hа.

« врати се назад

Наши Партнери